top of page
021121-10X16-FLYER-HOPE FOR SYRIA-b (1).jpg
021121-10X16-FLYER-HOPE FOR SYRIA-b (2).jpg

Aquesta mostra gira al voltant d'una sèrie de collages de les artites Laura Jabbour i Martina Pozzi en què reflexionen sobre la destrucció  del patrimoni -i per tant, d'una cultura- arran de la guerra de Síria.

Com suggereix el títol, aquest projecte vol posar el focus sobre un tema que, desgraciadament, continua sent molt actual: la guerra a Síria i la destrucció, no només de la seva població, sinó també del seu patrimoni. No obstant això, a través de l’art es vol transmetre un missatge de profunda ESPERANÇA i FE en el dur procés de RENÉIXER d’aquests llocs. Perquè sí, també hi ha lloc per a l’optimisme.

I igual que les flors broten d’entre les ruïnes, la vida reneix i torna a omplir aquests espais.

Les artistes Laura Jabbour i Martina Pozzi van escollir sis escenaris molt afectats pels bombardeigs i van desenvolupar el projecte en dues fases diferents com a conseqüència del confinament provocat per la Covid-19, que les va mantenir allunyades.

La primera fase, realitzada per  Pozzi, és la del collage.

Tot retallant i enganxant, ha intervingut sobre les imatges en blanc i negre omplint aquells espais urbans de vegetació, símbol d’esperança, cobrint de verd el gris mantell que la guerra havia deixat. I ha triat el color groc de les flors que broten d’entre les ruïnes i la pols per representar l’energia, la lluminositat i la força de voluntat de renéixer.

La segona fase, realitzada per Jabbour, és la del brodat.

 Les obres s’han enriquit amb la paraula paraula “esperança” أﻣل (“amal”) brodada amb un fil de color terra per simbolitzar la resiliència, l’estabilitat i la durabilitat al llarg del temps. La paraula “esperança” en àrab està integrada a cada collage de manera diferent, però tots tenen en comú primera lletra, أ( (“àlif”), que sempre està ubicada en l’espai deixat per un element arquitectònic destruït. Aquesta lletra es diferencia de les altres perquè també està brodada seguint l’anomenat estil ornamental oriental.

Segons les seves autores, aquest projecte va néixer de la trobada de dues ànimes creatives i el seu desig de difondre l’optimisme en aquest món. El resultat són aquestes sis obres.

Aquesta mostra forma part del programa de la Tardor Solidària - Tots els Mons al MAC. Més informació aquí. 

LOGO-TARDOR SOLIDÀRIA2.png
bottom of page