L'HOME NU.TOT DESPULLANT ELS ARQUETIPS DE LA MASCULINITAT

Exposició itinerant. Del 21 de novembre de 2019 al 5 d'abril del 2020

La mostra es pregunta sobre què vol dir ser homes al segle XXI, des d’una mirada diversa, igualitària i interseccional però defugint el binarisme. El relat històric ens revela com a partir del segle XIX es comença a apuntar el canvi que es consolidarà en les avantguardes, que trencaran amb el cànon clàssic i representaran la diversitat de cossos, i també d'identitats i opcions.

Al llarg del segle XX, l'home esdevé objecte de desig i l’arribada del cinema, el còmic, la música, i també la indústria del perfum i la moda, aniran construint una imatge de la masculinitat més variada. L’exposició convida a reflexionar sobre el context actual, marcat per la revifada del moviment feminista i les noves corrents de desconstrucció de les categories de sexe i gènere.

El punt de partida és l’autocrítica d’uns museus en què els nus masculins romanen amagats a les calaixeres de les reserves, i en els quals les dones queden relegades a ser protagonistes passives de les fantasies masculines heteronormatives. En aquest sentit, es recullen dades sobre la presència masculina enfront de la femenina en els museus que participen de la tria d’aquesta exposició, on el nu masculí representa un 25,86 % en comparació al femení, que és el 74,14 %, mentre que la presència de dones artistes és inversament proporcional amb només un 1,86 % d’obres de dones artistes exposades, enfront d’un 98,14 % d’homes.

Els museus que han col·laborat a l’exposició són els següents: Museu d’Art de Cerdanyola, Museu Abelló de Mollet del Vallès, Museu de Badalona, Museu de L’Hospitalet, Museu d’Art de Sabadell, Museu de Terrassa, Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Thermalia - Museu de Caldes de Montbui i Vinseum - Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Activitats complementàries

Inauguració: dijous 21 de novembre a les 19:39 h, amb l'actuació de dansa contemporània de Sisu Coromina.

Visites guiades els diumenges 15 de desembre, 19 de gener i 16 de febrer a les 12 h

 

Projecció de curtmetratges [C]SCREEN. Especial identitats el 23 de novembre a les 18 h

Conferències:

 • El nu masculí al cinema, a càrrec de Sebas Martín, dijous 28 de novembre a les 19 h
   

 • La representació de la masculinitat al cinema d'animació, a càrrec de Eva Campos, dijous 12 de desembre a les 19 h
   

Dibuix i fotografia amb model a les sales del museu, diumenge 9 de febrer a les 12 h

 

 • Facebook - Grey Circle
 • Twitter - Grey Circle
 • Blogger - Grey Circle
 • Flickr - Grey Circle
 • Pinterest - Grey Circle
 • Instagram - Grey Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now