Tallers familiars (8).png

ESPAI B5-125

20 MAI - 31 AGO

L'Espai B5-125 va ser un espai d'art alternatiu amb 40 anys de trajectòria gestionant exposicions dins del campus de la UAB, sota la coordinació de la professora Teresa Camps, i amb la participació voluntària d'artistes i estudiants del Departament d'Història de l'Art. A partir de la col·laboració amb el màster d'Anàlisi i Gestió de Patrimoni Artístic el museu presenta una mostra realitzada per l'alumnat. L'artista conceptual Eugènia Balcells va ser una de les participants a les mostres històriques que es van dur a terme a l'espai. Per aquest motiu es presentarà també la peça "Selfportrait" dipositada recentment per la Generalitat al museu.

Eugenia Balcells.jpg

SELFPORTRAIT

D'EUGÈNIA BALCELLS

PRÒXIMAMENT

L'artista Eugènia Balcells és una de les figures clau de l’art Conceptual en el nostre país. Forma part d’una nissaga d’artistes molt vinculada a la població, neta de l’arquitecte Eduard M Balcells i neboda de Carles Buïgas, va participar també a les mostres històriques que es van dur a terme a l'espai B5-125 de la UAB. Al MAC es presentarà la peça "Selfportrait" que ha estat adquirida recentment per la Generalitat i dipositada al museu.

MOSTRES DE PETIT FORMAT

Logo fons blanc (1).png

26 MAI - 10 JUL

Dos projectes independents -d'una banda,  fotografies del camp de refugiats a Grècia i d’altra un campament gitano a la Cerdanyola dels 80-, units de la mà de Rita Marzoa, permeten fer una doble lectura de com des de la fotografia (i el fotoperiodisme) es poden visibilitzar un seguit de discriminacions que es donen arreu del món, també al nostre costat. Són instants capturats de persones que han quedat al marge.

15 MAR - 31 DES

En commemoració del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu, diversos equipaments de Catalunya exposen una peça de les seves col·leccions. Aquests diàlegs es podran seguir a partir de la pàgina web: www.liceubarcelona.cat/liceualsmuseus

RANDOMAGUS. COLLAGE IDENTITATS XMAC

28 JUN - 31 AGO

L’artista Randomagus presentarà una peça, realitzada a partir de diverses obres de museus que conformen la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, amb una lectura en clau de referents LGBTIQ+. Als seus collages aborda habitualment temes com el concepte de la masculinitat, la idea de la bellesa o el desig. 

               DOMINI

14 JUL -09 OCT

Els Amics del MAC organitzen, amb la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella aquesta exposició la  vallesana Francesca Riu (1990). Des de la utilització i investigació de materials quotidians i la reutilització de tècniques i pràctiques sovint atribuïdes a la feminitat, es reinterpreta la realitat per tal de posar en evidència la ideologia dominant, amb la certesa de què només entenen com i on vivim podem canviar les coses.