top of page
PORTADA O EXPO BEAUMONT (1).jpg

13 OCT - 20 GENER '23

Tot coincidint amb el centenari de la mort de l’il·lustrador Àngel Beaumont, el MAC rep la donació de tot el fons que es conservava al seu estudi. L'exposició vol ser una primera aproximació a aquest immens fons de còmic, animació i il·lustració, a partir d'un doble recorregut i amb la donació com a protagonista. Per una banda es vol posar de relleu la figura d'un artista i d'un estudi que van ser tot un referent per la difusió de l'animació japonesa i internacional, al mateix temps que consagraren en l’imaginari col·lectiu tot un seguit de personatges que han esdevingut icònics. I pel l'altra es planteja un recorregut per les diverses tasques de documentació, conservació preventiva i recerca que s'iniciaran arran de l'ingrés de l'importat llegat.

Tallers familiars (8).png

20 MAI - 31 AGO

L'Espai B5-125 va ser un espai d'art alternatiu amb 40 anys de trajectòria gestionant exposicions dins del campus de la UAB, sota la coordinació de la professora Teresa Camps, i amb la participació voluntària d'artistes i estudiants del Departament d'Història de l'Art. A partir de la col·laboració amb el màster d'Anàlisi i Gestió de Patrimoni Artístic el museu presenta una mostra realitzada per l'alumnat. L'artista conceptual Eugènia Balcells va ser una de les participants a les mostres històriques que es van dur a terme a l'espai. Per aquest motiu es presentarà també la peça "Selfportrait" dipositada recentment per la Generalitat al museu.

MOSTRES DE PETIT FORMAT

RANDOMAGUS. COLLAGE IDENTITATS XMAC

28 JUN - 30 NOV

L’artista Randomagus presentarà una peça, realitzada a partir de diverses obres de museus que conformen la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, amb una lectura en clau de referents LGBTIQ+. Als seus collages aborda habitualment temes com el concepte de la masculinitat, la idea de la bellesa o el desig. 

15 MAR - 31 DES

En commemoració del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu, diversos equipaments de Catalunya exposen una peça de les seves col·leccions. Aquests diàlegs es podran seguir a partir de la pàgina web: www.liceubarcelona.cat/liceualsmuseus

14 JUL - 27 NOV

Els Amics del MAC organitzen, amb la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella aquesta exposició la  vallesana Francesca Riu (1990). Des de la utilització i investigació de materials quotidians i la reutilització de tècniques i pràctiques sovint atribuïdes a la feminitat, es reinterpreta la realitat per tal de posar en evidència la ideologia dominant, amb la certesa de què només entenen com i on vivim podem canviar les coses.

18 NOV - 31 DES

L’Associació de Galeries d’Art de Catalunya proposen, a través del comissariat de la crítica Montse Frisach, dins la Setmana de l’Art, un diàleg entre destacades obres de les galeries del país i la col·lecció del MAC, que també es podrà veure al Museu de l’Empordà.  

17 NOV - 29 GEN

El projecte vol donar al museu un paper central com a constructor de diàlegs a partir de la comunicació intercultural, amb un projecte d’intervenció on el museu esdevé un edifici que acull i ofereix els espais per a compartir experiències amb persones migrades que han seleccionat i dialoguen amb els objectes que han configurat la seva història de vida i els exposen a partir del seu relat migratori gràcies a la  mediació artística de Curro Claret.

bottom of page